Начин на приготвяне:

1. Накиснете желатина в купичка със сок от горски плодове или студена вода за 10 минути. След това го затоплете за минута в микровълнова фурна.
2. Сложете плодовете в блендер или кухненски робот. Добавете кондензираното мляко и разбийте. Добавете киселото мляко и отново разбийте.
3. Разбъркайте желатина и го добавете към плодово-млечната смес. Разбъркайте.
4. Поставете намаслен отвътре ринг в чиния и изсипете сместа в него, като запълните 3/4 от обема му. /Може да го направите в няколко малки рингчета./ Поставете муса в хладилник докато се стегне.
5. За соса начупете шоколада в купа. Към него добавете рома и щипка лют червен пипер. Разтопете шоколада на водна баня.
6. Залейте муса с шоколадовия сос. Отстранете ринга внимателно. Украсете десерта с пресни горски плодове.

Продукти

  • 200 г червени плодове - ягоди
  • малини
  • боровинки
  • къпини
  • 0.5 консерва кондензирано мляко
  • 150 г кисело мляко
  • 3 листа желатин

За соса:

  • 100 г натурален шоколад (70% какао)
  • 2 с.л. ром
  • щипка лют червен пипер

Свързани рецепти