Мъфин от полента с топинг от бъз
1. Сипете прясното мляко в тенджера и оставете да заври. Добавете захарта, а след това на струйка добавете качамака, като непрекъснато разбърквате. Продължете да бъркате в продължение на 15 минути докато сместа стане гладка и гъста, след това дръпнете от огъня.
2. Отделете белтъците и жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте с помощта на миксер до образуването на твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците и ги добавете към разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно.
3. Добавете качамака към белтъците и жълтъците. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност. Добавете и боровинките, разбъркайте.
4. Пресипете сместа за сладкиша във форма с подвижно дъно или в няколко по-малки форми. Печете мъфина в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час. След изпичане оставете сладкиша добре да се охлади.
5. За сиропа от бъз сложете цветовете бъз в тенджера със студена вода и варете в продължение на 2 минути. Прецедете водата в друга по-малка тенджера и варете на слаб огън няколко минути. Накрая добавете мед.
6. На дъното на дълбока чиния сипете по 1 с.л. кисело ляко на порция. Върху его поставете парче мъфин с боровинки. Полейте със сироп от бъз. Украсете със зърна френско грозде и листенца мента.

Продукти

  • 1 литър прясно мляко 3 с.л. захар 250 г качамак 4 яйца от свободно отглеждани кокошки 200 г боровинки 2 шепи цвят бъз 2 с.л. мед 1 с.л. кисело мляко френско грозде листа мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички