Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мраморна сметанова торта

категория 0/5
1. За блата разтопете маслото. Сложете в блендер бишкотите, като ги начупите на едро и ги смелете за кратко. Добавете маслото и пуснете блендера за кратко, за да се смесят двата продукта. Намаслете форма за торта и я покрийте с прозрачно фолио така, че краищата му да стърчат над формата. Изсипете сместа на дъното на формата, покрийте я с друго парче фолио и с ръце хубаво притиснете блата, за да стане равномерен и плътен. Сложете формата в хладилник да се стегне блата.
2. Направете пюре от манго, като обелите и нарежете плодове от манго, а след това ги пасирате. Ако работите с желатин на листове, сипете в тенджерка 1/3 от студено пюре от манго и към него добавете накиснатите листа желатин с малко от водата, разбъркайте за кратко. Ако работите с гранулиран желатин, разтопете го на водна баня, изчакайте го малко да изстине и го добавете към студеното пюре от манго и разбъркайте.
3. За сметановия крем разбийте сметаната с помощта на миксер или кухненски робот със захарта и ваниловата захар. Не бийте сметаната до твърдост. В купа сипете млякото и към него добавете предварително разтопения и леко охладен желатин и разбъркайте. /Ако работите с листове желатин, постъпете по същия начин както с пюрето от манго./ Добавете разбитата сметана и сока от 1/2 лимон към млякото и желатина. Разбъркайте с шпатула.
4. Извадете блата от хладилника и върху него изсипете половината от сметановия крем. Върху него на тънка струйка, под формата на спирала, изсипете крема от манго. След това изсипете останалия сметанов крем. За по-добър ефект разбъркайте кремовете с вилица. Сложете тортата в хладилник поне за 2 часа.
5. Украсете стегнатата торта с розички от бита сметана и листенца мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен