Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мраморен орехов кекс

категория 0/5
1. Шоколадът се разтопява на водна баня, заедно с маслото.
2. С миксер се разбиват яйцата и захарта на пухкав сняг.
3. Пресяват се брашното с бакпулвера и какаото. /Ако шоколадът е хубав, няма нужда от какао./
4. Към яйцата и захарта се добавя разтопения шоколад. Капват се и няколко капки ванилия.
5. След това се добавят сухите съставки – брашното с какаото и бакпулвера, орехите и шоколадовия чипс. Ако нямате шоколадов чипс, можете да удвоите количеството орехи.
6. За бялата част на кекса смесете разтопения бял шоколад, крема сиренето, яйцата, захарта и ванилова есенция. Добавете и брашното с бакпулвера.
7. Изсипете кафявата смес в квадратна форма за печене с размери 24 х 24 см. С шприц /може и с шпатула/ изсипете бялата смес и после разбъркайте с лъжица така, че да се смесят двете части.
8. Печете кекса на 180 градуса, не повече от 30 минути. Боднете с клечка по средата на кекса и ако по него са останали трохи, кексът е готов.
9. Отгоре залейте с предварително приготвения шоколадов крем. Той се приготвя като в тенджерка върху котлона се смесят предварително разтопения на водна баня шоколад и сметаната. След като дръпнете тенджерката от котлона, добавете маслото и разбъркайте докато то се разтопи.
За деца:
да
За вегетарианци:
да