Подготовка
1. Смесете в купа брашното с бакпулвера и ги оставете настрана. В друга купа разбийте с миксер маслото с пудрата захар до побеляване. 2. Добавяйте яйцата едно по едно и продължете да разбивате. 3. Без да спирате да разбърквате добавете и прясното мляко. 4. Добавете и пресятото брашно с бакпулвер малко по малко. 5. Разделете тестото на две части. В едната добавете пресятото какао и разбъркайте с миксер. А бялата част изсипете в намазана с мазнина форма за кекс. 6. След това изсипете и какаовата част от тестото. С помощта на лъжица размесете двата вида тесто. Тръснет
Продукти
- 320 г масло
- 540 г пудра захар
- 4 яйца
- 160 мл прясно мляко
- 530 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 1 ванилия
- 40 г какао
- пудра захар за поръсване