Мозаечен сладкиш с локум

Мозаечен сладкиш с локум
Предаване: Турска кухня с РефикаГледайте в: Събота, 26 септември от 10:05 | Събота, 26 септември от 16:00

Начин на приготвяне:

1. В малък съд сипете пудрата захар и прясното мляко. Разбъркайте и загрейте сместа.

2. В друг съд разтопете маслото и добавете какаото. Разбъркайте до гладкост. Добавете сместа от захар и мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте.

3. Начупете бисквитите в голяма купа. Залейте ги с какаовата смес и разбъркайте. Нарежете на парчета локума. Нарежете на едро ядките шамфъстък. Добавете ги при бисквитите.

4. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене така, че да има стърчащи краища. Изсипете сместа във формата и добре я разпределете и притиснете. Покрийте със свободните краища на хартията и поставете във фризер за 1 нощ.

5. Извадете сладкиша от формата и нарежете на филийки.

Продукти

2 с.л. масло

1 1/2 с.л. какао

100 г пудра захар

125 прясно мляко

8 кубчета локум

100 г ядки шамфъстък

1/2 яйце

1 1/2 пакет бисквити "Petit Beurre"

Свързани рецепти