Мозаечен сладкиш с локум

1. В малък съд сипете пудрата захар и прясното мляко. Разбъркайте и загрейте сместа.

2. В друг съд разтопете маслото и добавете какаото. Разбъркайте до гладкост. Добавете сместа от захар и мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте.

3. Начупете бисквитите в голяма купа. Залейте ги с какаовата смес и разбъркайте. Нарежете на парчета локума. Нарежете на едро ядките шамфъстък. Добавете ги при бисквитите.

4. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене така, че да има стърчащи краища. Изсипете сместа във формата и добре я разпределете и притиснете. Покрийте със свободните краища на хартията и поставете във фризер за 1 нощ.

5. Извадете сладкиша от формата и нарежете на филийки.

Продукти

  • 2 с.л. масло
  • 1 1/2 с.л. какао
  • 100 г пудра захар
  • 125 прясно мляко
  • 8 кубчета локум
  • 100 г ядки шамфъстък
  • 1/2 яйце
  • 1 1/2 пакет бисквити "Petit Beurre"

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички