Мозаечен сладкиш с локум
Рецепта от: Рефика Биргюл

1. В малък съд сипете пудрата захар и прясното мляко. Разбъркайте и загрейте сместа.
2. В друг съд разтопете маслото и добавете какаото. Разбъркайте до гладкост. Добавете сместа от захар и мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте.
3. Начупете бисквитите в голяма купа. Залейте ги с какаовата смес и разбъркайте. Нарежете на парчета локума. Нарежете на едро ядките шамфъстък. Добавете ги при бисквитите.
4. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене така, че да има стърчащи краища. Изсипете сместа във формата и добре я разпределете и притиснете. Покрийте със свободните краища на хартията и поставете във фризер за 1 нощ.
5. Извадете сладкиша от формата и нарежете на филийки.
Продукти
- 2 с.л. масло
- 1 1/2 с.л. какао
- 100 г пудра захар
- 125 прясно мляко
- 8 кубчета локум
- 100 г ядки шамфъстък
- 1/2 яйце
- 1 1/2 пакет бисквити "Petit Beurre"
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско