Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Моцарт кугели

категория 0/5
1. Разтопете шоколада на водна баня. Запечете за кратко лешниците в тава, постлана с хартия за печене, докато променят цвета си.
2. В блендер смелете шам-фъстъците. Добавете ги към марципана и ги омесете. Подправете с една капачка кирш. Направете малки топчета от марципана.
3. За нугата стопете захарта на карамел и добавете целите лешници. Разстелете сместа върху хартия за печене и ги оставете да изстинат. След това ги наситнете фино с помощта на нож.
4. Оваляйте топчетата марципан в нуга и ги наредете в поднос. Набодете всяко топче с коктейлна клечка и ги сложете в хладилник да се стегнат.
5. Добавете настърган шоколад към по-рано разтопения шоколад и бъркайте на водна баня докато се разтопи. Потопете топчетата в шоколада и ги наредете в поднос като махнете клечките, за да се стегне шоколада.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен