1. Разтопете шоколада на водна баня. Запечете за кратко лешниците в тава, постлана с хартия за печене, докато променят цвета си.
2. В блендер смелете шам-фъстъците. Добавете ги към марципана и ги омесете. Подправете с една капачка кирш. Направете малки топчета от марципана.
3. За нугата стопете захарта на карамел и добавете целите лешници. Разстелете сместа върху хартия за печене и ги оставете да изстинат. След това ги наситнете фино с помощта на нож.
4. Оваляйте топчетата марципан в нуга и ги наредете в поднос. Набодете всяко топче с коктейлна клечка и ги сложете в хладилник да се стегнат.
5. Добавете настърган шоколад към по-рано разтопения шоколад и бъркайте на водна баня докато се разтопи. Потопете топчетата в шоколада и ги наредете в поднос като махнете клечките, за да се стегне шоколада.

Продукти

  • 450 г черен шоколад 100 г лешници 75 г шам-фъстък 1 капачка кирш киршвасер 100 г захар 250 г бадемова паста

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички