1.  В голяма купа сложете шафрана, залейте го с гореща вода, колкото да се разтвори. След това налейте виното, подправете с настъргана лимонова кора, розмарин, мащерка, пипер меланж и сол.

2.  Нарежете сьомгата на хапки и я оставете да се маринова в сместа.

3.  От скаридите отстранете главите, обелете ги и ги цепнете през гърба, за да извадите жилката. Сложете скаридите при рибата. Прибавете 1-2 с. л. зехтин, разбъркайте и оставете да се маринова 20 минути.

4.  Нарежете хляба на кубчета. Пасирайте чесъна, магданоза и зехтина и с получения сос намажете крутоните.

5.  Нанижете морските дарове и хляба на шишчета, като ги редувате. Изпечете шишчетата на силно загрята скара, барбекю или грил-тиган за по 2–3 минути от всяка страна.

Продукти

  • 200 г филе от сьомга
  • 8 пресни скариди
  • 1 филия стар хляб
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • За маринатата:
  • 1 щипка шафран
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка розмарин
  • 0.5 лимон
  • настърган кора
  • 60 мл бяло вино
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • пипер меланж

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички