Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. В голяма купа сложете шафрана, залейте го с гореща вода, колкото да се разтвори. След това налейте виното, подправете с настъргана лимонова кора, розмарин, мащерка, пипер меланж и сол.
2. Нарежете сьомгата на хапки и я оставете да се маринова в сместа.
3. От скаридите отстранете главите, обелете ги и ги цепнете през гърба, за да извадите жилката. Сложете скаридите при рибата. Прибавете 1-2 с. л. зехтин, разбъркайте и оставете да се маринова 20 минути.
4. Нарежете хляба на кубчета. Пасирайте чесъна, магданоза и зехтина и с получения сос намажете крутоните.
5. Нанижете морските дарове и хляба на шишчета, като ги редувате. Изпечете шишчетата на силно загрята скара, барбекю или грил-тиган за по 2–3 минути от всяка страна.
Продукти
- 200 г филе от сьомга
- 8 пресни скариди
- 1 филия стар хляб
- 0.5 връзка магданоз
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. зехтин
- За маринатата:
- 1 щипка шафран
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка розмарин
- 0.5 лимон
- настърган кора
- 60 мл бяло вино
- 2 с.л. зехтин
- сол
- пипер меланж
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал