Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Морски бриз

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Сложете мидите в тенджера, захлупете ги и ги сварете докато се отворят черупките.
    2. След като мидите се отворят, почистете ги от черупките им като отстраните тревата и жилата, които се намират в средата на ядката.
  2. Prev2/5Next

    3. Нарежете магданоза и го задушете в маслото, прибавете пресования чесън и подправете със сол и пипер.
  3. Prev3/5Next

    4. На дъното на половината черупки сложете по малко от задушения магданоз , а върху него поставете по една мидена ядка.
  4. Prev4/5Next

    5. Направете гъст бешамел от продуктите за соса. За целта запържете маслото и брашното и наведнъж налейте горещото мляко като бъркате непрекъснато.
    6. Отстранете от огъня и подправете с индийско орехче, сол и пипер. Накрая сложете пармезана и разбъркайте.
  5. Prev5/5Next

    7. Запечатайте мидите с бешамела.
    8. Подредете ги в тавичка с едра сол за да са стабилни при печенето и да не се излее соса от тях.
    9. Изпечете ги за кратко докато порозовее бешамела и сервирайте върху подложка от гореща сол.
категория 0/5
1. Сложете мидите в тенджера, захлупете ги и ги сварете докато се отворят черупките.
2. След като мидите се отворят, почистете ги от черупките им като отстраните тревата и жилата, които се намират в средата на ядката.
3. Нарежете магданоза и го задушете в маслото, прибавете пресования чесън и подправете със сол и пипер.
4. На дъното на половината черупки сложете по малко от задушения магданоз, а върху него поставете по една мидена ядка.
5. Направете гъст бешамел от продуктите за соса. За целта запържете маслото и брашното и наведнъж налейте горещото мляко като бъркате непрекъснато.
6. Отстранете от огъня и подправете с индийско орехче, сол и пипер. Накрая сложете пармезана и разбъркайте.
7. Запечатайте мидите с бешамела.
8. Подредете ги в тавичка с едра сол за да са стабилни при печенето и да не се излее соса от тях.
9. Изпечете ги за кратко докато порозовее бешамела и сервирайте върху подложка от гореща сол.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли