Начин на приготвяне:

1. Сложете мидите в тенджера, захлупете ги и ги сварете докато се отворят черупките.
2. След като мидите се отворят, почистете ги от черупките им като отстраните тревата и жилата, които се намират в средата на ядката.
3. Нарежете магданоза и го задушете в маслото, прибавете пресования чесън и подправете със сол и пипер.
4. На дъното на половината черупки сложете по малко от задушения магданоз, а върху него поставете по една мидена ядка.
5. Направете гъст бешамел от продуктите за соса. За целта запържете маслото и брашното и наведнъж налейте горещото мляко като бъркате непрекъснато.
6. Отстранете от огъня и подправете с индийско орехче, сол и пипер. Накрая сложете пармезана и разбъркайте.
7. Запечатайте мидите с бешамела.
8. Подредете ги в тавичка с едра сол за да са стабилни при печенето и да не се излее соса от тях.
9. Изпечете ги за кратко докато порозовее бешамела и сервирайте върху подложка от гореща сол.

Подготовка

1. Сложете мидите в тенджера, захлупете ги и ги сварете докато се отворят черупките.
2. След като мидите се отворят, почистете ги от черупките им като отстраните тревата и жилата, които се намират в средата на ядката.
3. Нарежете магданоза и го задушете в маслото, прибавете пресования чесън и подправете със сол и пипер. 4. На дъното на половината черупки сложете по малко от задушения магданоз , а върху него поставете по една мидена ядка. 5. Направете гъст бешамел от продуктите за соса. За целта запържете маслото и брашното и наведнъж налейте горещото мля

Продукти

  • 30 пресни миди с черупките
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. масло
  • сол и бял пипер на вкус
  • 1 kop koffie
  • 1 kop suiker
  • 1 scheut koffielikeur

За соса:

  • 50 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 5.5 ч.ч. прясно мляко
  • 20 г настърган пармезан
  • сол
  • бял пипер и индийско орехче на вкус

Свързани рецепти