Морковена торта

Морковена торта

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа с помощта на тел. Добавете захарта и разбийте до изсветляване на сместа.
2. Добавете предварително почистените и настъргани не много фино моркови. Разбъркайте. Над купата пресейте брашното, содата и солта. Добавете и смлените подправки. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете нарязаните на едро орехи. Разбъркайте.
3. Намаслете стените и дъното на правоъгълна форма за кекс. Постелете дъното и стените на формата с хартия за печене. Изсипете сместа в нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 150 градуса час - час и 15 минути. След изваждане оставете тортата да изстине напълно.
4. За глазурата разбийте крем-сиренето със захарта до гладкост и по-голяма плътност. Добавете фино настърганата портокалова кора. разбъркайте.
5. Извадете тортата от формата. Нанесете глазурата по повърхността и, като я оставите да се стече леко.

Продукти

  • 2 яйца
  • 150 мл олио
  • 200 г мека кафява захар
  • 300 г настъргани моркови
  • 75 г орехи
  • 175 г брашно с набухвател
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смес от подправки - канела
  • бахар
  • индийско орехче
  • щипка сол

За глазурата:

  • 100 г крем-сирене
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 200 г пудра захар

Свързани рецепти