Морковен хумус

Морковен хумус

Начин на приготвяне:

1. Почистете морковите и ги настържете не много фино с помощта на кухненски робот или ренде.
2. Поставете настърганите моркови в кухненски робот или блендер и към тях добавете обелените скилидки чесън, тахана, бланшираните бадеми, кимиона, пушения червен пипер и листа кориандър. Добавете портокаловия и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и смелете до гладкост на сместа.
3. Пресипете хумуса в купа. Поднесете хумуса, намазан на филия пресен хляб с квас.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 5 ч.ч. настъргани моркови
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 ч.ч. бланширани бадеми
  • 0.5 ч.ч. сусамов тахан
  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 0.5 ч.ч. портокалов сок
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. листа кориандър

Свързани рецепти