Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Монахини

категория 0/5
1. Затоплете леко млякото в тенджерка и разтворете маята в него.
2. Направете кладенче в брашното. Посипете солта върху брашното. В кладенчето изсипете млякото с маята, мекото масло на бучки, захарта и яйцата. Размесете продуктите с пръсти, а след това постепенно добавяйте брашно. Омесете гладко тесто и го оставете да втасва покрито 1 час.
3. Поръсете брашно върху плота и разточете тестото с дебелина около 1 см. Нарежете го на ленти, широки също около см.Вържете всяка лента на хлабав възел. Може да оставите възлите да втасат за още половин час, но може и веднага да ги изпържите.
4. Загрейте олио до 170 градуса в дълбок съд /може да ползвате и фритюрник/ и изпържете монахините, като внимавате да не се слепят една с друга. Щом изплуват на повърхността, ги обърнете от другата страна.
5. Изцедете монахините от мазнината и ги оваляйте топли в бяла кристална захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен