Моите невероятни пържоли

Моите невероятни пържоли

Начин на приготвяне:

1. За плънката за пържолите накъсайте листенцата майоран или риган в хаванче. нарежете стафидите и ги добавете в хаванчето. добавете 2 с.л. шери, 1 с.л. висококачествен зехтин и сол и черен пипер. Намачкайте всичко на паста и я оставете 1-2 минути да почине.
2. Поставете котлетите легнали и с нож направете малък разрез, по хоризонтал, в месото. Движете ножа наляво-надясно, за да се получи нещо като джоб. Разширете джоба с пръст. Поставете по малко от пастата във всяка пържола и притиснете месото, за да се затвори джоба. Поставете пълнените пържоли в чиния, поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и хубаво ги оваляйте.
3. Загрейте добре барбекю на дървени въглища. Махнете скарата и поставете пресни билки - риган, розмарин, дафинов лист направо при въглищата, за да образуват дим. Поставете скарата, а върху нея пържолите и ги печете по 2-3 минути от всяка страна.
4. За боба загрейте добре тигана. поставете 2 тънки парченца сланина - пата негра или пушен бекон. Нарежете на дребни кубчета хамон или пармска шунка и добавете и нея в тигана. Пържете ги около 10 минути.
5. Нарежете на ситно лука и чушката и ги добавете в тигана заедно с няколко супени лъжици зехтин. Добавете дафиновия лист и нарязания розмарин и пържете около 5 минути.
6. Прецедете испански бял маслен боб от буркан или консерва и го добавете в тигана. разбъркайте и залейте с вода. намалете огъня и оставете боба да къкри в продължение на 20 минути.
В последната минута добавете нещо зелено - спанак, листа от цвекло, лапад. Разбъркайте.
7. Сервирайте боба, а върху него печена пържола.

Продукти

За пържолите:

  • 4 свински котлета х 350 г
  • шепа пресен майоран
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. шери
  • зехтин

За боба:

  • 2 слайса сланина
  • 50 г хамон
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • зехтин
  • 2 стръка розмарин
  • 1 дафинов лист
  • 540 г сварен маслен боб
  • 400 г спанак

Свързани рецепти