Начин на приготвяне:
1. Сложете двата вида брашно в купа. Добавете сол и разбъркайте. Добавете маята и направете дупка в сместа. Излейте водата и олиото и разбъркайте.
Щом тестото се оформи, извадете го и го месете върху набрашнен плот в продължение на 5-10 минути. Тестото не трябва да е нито много твърдо, нито лепкаво.
2. Оформете тестото на топка, сложете го в купа и го покрийте с парче намазнено парче прозрачно фолио. Оставете го да втаса в продължение на половин час.
3. За коричката смесете в купа продуктите и ги разбъркайте до гладкост.
4. Поставете топката тесто в плоска тавичка и отгоре го намажете с пастата за коричка. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути. Поднесете го цял.
Щом тестото се оформи, извадете го и го месете върху набрашнен плот в продължение на 5-10 минути. Тестото не трябва да е нито много твърдо, нито лепкаво.
2. Оформете тестото на топка, сложете го в купа и го покрийте с парче намазнено парче прозрачно фолио. Оставете го да втаса в продължение на половин час.
3. За коричката смесете в купа продуктите и ги разбъркайте до гладкост.
4. Поставете топката тесто в плоска тавичка и отгоре го намажете с пастата за коричка. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути. Поднесете го цял.
Продукти
За коричката:
- 25 г оризово брашно
- 1 ч.л. захар
- щипка суха мая
- 1 ч.л. олио
- 1 с.л. вода
- 400 г бяло брашно
- 50 г пълнозърнесто брашно
- 7 г суха мая
- 2 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 275 мл топла вода