Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Моето вегетарианско ястие

категория 0/5
1. Брюкселското зеле се разрязва наполовина и се сварява във вода със сол.
2. За рататуй първо се нарязват чушките на кубчета, като им се маха жилката. После се нарязват тиквичката и патладжана без вътрешната им част и необелени. Лукът се нарязва също на кубчета.
3. В тиган със зехтин се слагат две скилидки чесън за аромат. После патладжана, сол, черен пипер. Ратататуй се прави на бавен огън. След всеки зеленчук се слага по съвсем малко сол. Накрая се добавя нарязан на кубчета малък домат без вътрешната част. Завършва се с няколко стръка мащерка. /Мащерката и чесънът се изваждат при сервиране./
4. Пюрето се прави като грахът или бобът се пасират и към тях се добави сирене крема или топено сирене.
5. В чинията за сервиране пюрето се слага като канапе, връху него рататуй. Отгоре може да се добавят кълнове. А отстрани се нареждат разрязани на две брюкселски зелчици.
За деца:
да
За вегетарианци:
да