Многолистен пай от картофи и моркови

Многолистен пай от картофи и моркови

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се обелват и се нарязват на тънки филийки с нож или с помощта на ренде. Нарязаните филийки слагайте в съд с вода. 1 с.л. царевично нишесте се разтваря в 50 мл. студено прясно мляко. Добавя се 100 мл. сметана и 1 с.л. настърган кашкавал. Подправя се със сол и индийско орехче. В намаслена правоъгълна тавичка или в по-малки съдове за печене се нарежда един слой картофи, отгоре от млечната смес, един слой моркови, пак от млечната смес. Завършва се със зеленчук. Паят се пече 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Продукти

  • 2 картофа
  • 2 моркови
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 100 мл течна сметана
  • 2 с.л. настърган кашкавал
  • 50 мл прясно мляко
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка индийско орехче
  • 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot
  • 1 scheut olijfolie
  • 250 g risottorijst
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml slagroom
  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g geraspte oude kaas

Свързани рецепти