Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Многолистен пай от картофи и моркови

категория 0/5
Зеленчуците се обелват и се нарязват на тънки филийки с нож или с помощта на ренде. Нарязаните филийки слагайте в съд с вода. 1 с.л. царевично нишесте се разтваря в 50 мл. студено прясно мляко. Добавя се 100 мл. сметана и 1 с.л. настърган кашкавал. Подправя се със сол и индийско орехче. В намаслена правоъгълна тавичка или в по-малки съдове за печене се нарежда един слой картофи, отгоре от млечната смес, един слой моркови, пак от млечната смес. Завършва се със зеленчук. Паят се пече 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да