Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мляко с ориз на фурна

категория 0/5
1. В тенджера сипете ориза, водата и кондензираното мляко. Използвайте празната консервна кутия от кондензираното мляко за мярка за прясното мляко - сипете две кутии. Обелете кората на предварително измития и подсушен лимон, добавете ванилов екстракт, пръчка канела, щипка сол и маслото. Оставете сместа да ври 20 минути, като я разбърквате от време на време.
2. Отделете жълтъците от белтъците. разбийте жълтъците в купичка. Добавете малко от топлия сварен ориз, за да ги темперирате. След това ги изсипете на струйка към топлия ориз и разбърквайте енергично. Щом започнат да се образуват балончета, дръпнете от огъня и пресипете в дълбока тавичка.
3. Разбийте белтъците с помощта на миксер до пухкавост. Добавете захарта малко по малко, като разбивате на максимална скорост, до получаването на твърда пяна.
4. Изсипете меренгето върху млякото с ориз и го разпределете равномерно, без да го заглаждате напълно. Печете десерта в предварително загрята фурна на 190 градуса 6 минути.
5. Поръсете топлия десерт с канела и поднесете.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш