1. Сложете маскарпонето в купа и добавете към него захарта и ванилията . Разбийте с миксер.
2. Добавете киселото мляко и нарязаните на ситно листенца маточина, разбъркайте. Изсипете сместа във форма за терин. Поставете сместа да се замразява за 4-5 часа.
3. Нарежете ягодите на ситно. Смесете ги със захарта и мастиката и разбъркайте добре. Сервирайте сорбето със соса, украсете с листенца маточина.

Продукти

  • 500 г маскарпоне 400 г гъсто кисело мляко 1 ч.ч. захар 1 пакетче ванилия 2 стръка маточинаЗа ягодовия сос:1 ч.ч. ягоди 2 с.л. захар 1 с.л. мастика

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички