Начин на приготвяне:

1. Сложете маскарпонето в купа и добавете към него захарта и ванилията . Разбийте с миксер.
2. Добавете киселото мляко и нарязаните на ситно листенца маточина, разбъркайте. Изсипете сместа във форма за терин. Поставете сместа да се замразява за 4-5 часа.
3. Нарежете ягодите на ситно. Смесете ги със захарта и мастиката и разбъркайте добре. Сервирайте сорбето със соса, украсете с листенца маточина.

Продукти

  • 500 г маскарпоне
  • 400 г гъсто кисело мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 стръка маточина

За ягодовия сос:

  • 1 ч.ч. ягоди
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. мастика

Свързани рецепти