Млечно сорбе с ягодов сос
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Сложете маскарпонето в купа и добавете към него захарта и ванилията . Разбийте с миксер.
2. Добавете киселото мляко и нарязаните на ситно листенца маточина, разбъркайте. Изсипете сместа във форма за терин. Поставете сместа да се замразява за 4-5 часа.
3. Нарежете ягодите на ситно. Смесете ги със захарта и мастиката и разбъркайте добре. Сервирайте сорбето със соса, украсете с листенца маточина.
2. Добавете киселото мляко и нарязаните на ситно листенца маточина, разбъркайте. Изсипете сместа във форма за терин. Поставете сместа да се замразява за 4-5 часа.
3. Нарежете ягодите на ситно. Смесете ги със захарта и мастиката и разбъркайте добре. Сервирайте сорбето със соса, украсете с листенца маточина.
Продукти
- 500 г маскарпоне 400 г гъсто кисело мляко 1 ч.ч. захар 1 пакетче ванилия 2 стръка маточинаЗа ягодовия сос:1 ч.ч. ягоди 2 с.л. захар 1 с.л. мастика
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Телешко с манатарки и картофено пюре
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пареник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пиле на лютика
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Гъсеничка от малки кексчета
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Весели бургери
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони