Млечни бисквити
1. Изсипете брашното, поръсете бакпулвера върху брашното и разбъркайте. Направете кладенче в брашното. В него сложете половината от предварително разбитото яйце, захарта, мътеницата и студеното масло, нарязано на кубчета.
2. С пръсти започнете да натискате маслото и постепенно да го смесвате с останалите продукти. Омесете гладко тесто, като обирате хубаво продуктите от плота и от пръстите си. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
3. Разточете тестото в правоъгълна форма. Сгънете тестото като пакет, първо едната половина до средата, след това другата половина до средата и накрая прегънете двете половини една върху друга. Разточете отново тестото. Повторете сгъванията шест пъти.
4. Последният път разточете тестото по-дебело, така, че да има два пласта. Изрежете по-големи кръгчета от него и ги подредете в плоска тава, покрита с хартия за печене.
5. Печете бисквитите 15 минути на 200 градуса. Поднесете с чаша прясно мляко.

Продукти

  • 325 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер 15 г захар 65 г студено масло 0.5 яйце 125 мл мътеница

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички