Млечна супа с тархана
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Разтопете маслото в тенджера. В него запържете млечната трахана /приготвена от жито и прясно мляко/, като бъркате енергично, с помощта на тел.
2. Щом маслото започне да се пени, добавете малко прясно мляко и продължете да бъркате. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете силата на огъня и бъркайте докато траханата омекне.
3. Добавете другият вид трахана /обикновена - приготвена от брашно, кисело мляко и зеленчуци/ без да спирате да бъркате. Добавете прясното мляко малко по малко, като непрекъснато бъркате.
4. Щом супата заври, намалете силата на огъня и бъркайте още 3-4 минути. Сервирайте млечната супа в купички, поръсена с нарязан на тънки лентички пресен лук.
2. Щом маслото започне да се пени, добавете малко прясно мляко и продължете да бъркате. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете силата на огъня и бъркайте докато траханата омекне.
3. Добавете другият вид трахана /обикновена - приготвена от брашно, кисело мляко и зеленчуци/ без да спирате да бъркате. Добавете прясното мляко малко по малко, като непрекъснато бъркате.
4. Щом супата заври, намалете силата на огъня и бъркайте още 3-4 минути. Сервирайте млечната супа в купички, поръсена с нарязан на тънки лентички пресен лук.
Продукти
- 2 с.л. масло 3 с.л. млечна трахана 750 мл прясно мляко сол и черен пипер 2 с.л. трахана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди