Млечен сос с червени чушки
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Опечете чушките и ги увийте в лист алуминиево фолио да се задушат.
2. Обелете чушките с намокрени ръце. Отрежете дръжките им и отстранете семките им. Сложете чушките в блендер заедно с 1 пълна с.л. цедено кисело мляко. Овкусете със сол, черен пипер и щипка сумак. Добавете 1-2 с.л. зехтин и смелете до хомогенна смес.
3. Сложете листата мента едно върхо друго, навийте ги на руло и ги нарежете на ситно.
4. Пресипете сместа в купа и добавете останалото кисело мляко и нарязаната мента. Разбъркайте добре.
2. Обелете чушките с намокрени ръце. Отрежете дръжките им и отстранете семките им. Сложете чушките в блендер заедно с 1 пълна с.л. цедено кисело мляко. Овкусете със сол, черен пипер и щипка сумак. Добавете 1-2 с.л. зехтин и смелете до хомогенна смес.
3. Сложете листата мента едно върхо друго, навийте ги на руло и ги нарежете на ситно.
4. Пресипете сместа в купа и добавете останалото кисело мляко и нарязаната мента. Разбъркайте добре.
Продукти
- 2 червени чушки 5 стръка мента 4 с.л. цедено кисело мляко сол и черен пипер щипка сумак зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем