Начин на приготвяне:

1. Сипете царевичното брашно в купичка и го залейте с 5-6 с.л. студено прясно мляко. Бъркайте докато се получи гладка кашичка.
2. Останалото прясно мляко сипете в тенджерка заедно със сметаната. Щом сместа заври, добавете царевичното брашно и бъркайте енергично, докато сместа се сгъсти.
3. Веднага разпределете крема в изплакнати със студена вода стъклени чаши, като не ги пълните догоре. Поставете чашите в хладилник.
4. За соса сипете захарта в добре загрят тиган. Щом започне да се радтапя по края, поставете в нея разрязаните на четвъртинки праскови, с кожата нагоре. Щом захарта започне да се топи по краищата на парченцата праскови, обърнете с кожата надолу.
5. Добавете 100-200 мл студена вода в тигана и разтръскайте. Поръсете с розова вода и сушени розови листа.
6. Сипете по 1 с.л. от прасковите и соса във всяка чаша с крем.

Продукти

  • 500 мл прясно мляко
  • 60 г фино царевично брашно
  • 250 мл течна животинска сметана
  • 30 г захар
  • 3 праскови
  • 1 ч.л. розова вода
  • сушен розов цвят

Свързани рецепти