Млечен ментов шейк
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. В купа смесете битата сметана и половината крем маршмелоу* /ако не намерите готов, може да си приготвите сами/. Разбъркайте.
2. В шейкър сложете големи лъжици ментов сладолед, сметаната с крема. Начупете 2 или 3 бисквити и добавете прясното мляко. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Във високи стъклени чаши сипете по 1 с.л. крем маршмелоу. Сипете от разбитата смес. Поставете по 2 бонбона маршмелоу на повърхността на всеки шейк и начупете половин бисквита. Поднесете със сламка.
*За да приготвите крем маршмелоу ще ви бъдат необходими 5 белтъка, 1 ч.ч. фина или пудра захар, 10 г желатин, 2-3 с.л. студена вода и 1 пакетче ванилия.
Накиснете желатина в чаша студена вода докато набъбне. След това го разтопете на водна баня. Сложете белтъците в голяма купа на водна баня. Добавете захарта и ванилията и бъркайте с лъжица, докато захарта се разтопи. След това включете миксера и разбивайте докато белтъците станат на пяна. добавете топлия желатин на струйка към белтъците, без да спирате разбиването. разбивайте в продължение на 10 минути. Дърпнете от котлона и прехвърлете крема в шприц, охладете го в хладилник.
2. В шейкър сложете големи лъжици ментов сладолед, сметаната с крема. Начупете 2 или 3 бисквити и добавете прясното мляко. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Във високи стъклени чаши сипете по 1 с.л. крем маршмелоу. Сипете от разбитата смес. Поставете по 2 бонбона маршмелоу на повърхността на всеки шейк и начупете половин бисквита. Поднесете със сламка.
*За да приготвите крем маршмелоу ще ви бъдат необходими 5 белтъка, 1 ч.ч. фина или пудра захар, 10 г желатин, 2-3 с.л. студена вода и 1 пакетче ванилия.
Накиснете желатина в чаша студена вода докато набъбне. След това го разтопете на водна баня. Сложете белтъците в голяма купа на водна баня. Добавете захарта и ванилията и бъркайте с лъжица, докато захарта се разтопи. След това включете миксера и разбивайте докато белтъците станат на пяна. добавете топлия желатин на струйка към белтъците, без да спирате разбиването. разбивайте в продължение на 10 минути. Дърпнете от котлона и прехвърлете крема в шприц, охладете го в хладилник.
Продукти
- 4 с.л. ментов сладолед 150 мл прясно мляко 100 г бита сметана 100 г крем маршмелоу 4 шоколадови бисквити с пълнеж бонбони маршмелоу
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол