Млада херинга с мариновани зеленчуци
1. Обелете и измийте картофите, подсушете ги. Нарежете ги първо на филийки, а след това на тънки лентички.
Лукът нарежете първо на полукръгчета и след това на лентички.
2. В тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете в него лентичките лук и картофи.
3. Нарежете тиквичката, цвеклото и киселите краставчки също на тънки лентички и ги добавете в тигана. Овкусете със сол и черен пипер иразбъркайте. Добавете малко от маринатата на киселите краставички и оставете зеленчуците да се задушават 5 минути.
4. Отрежете опашките на филетата прясна херинга. Разделете всяко филе на две, по дължина. Навийте всяко парче риба от тънкия му край навътре и го прободете с коктейлна клечка.
5. За салатата нарежете много на ситно лука и го сложете в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. добавете листата зелена салата и разбъркайте добре.
6. Сервирайте салата, върху нея мариновани зеленчуци, а отстрани подредете рулцата от херинга.Върху зеленчуците сипете малко заквасена сметана.

Продукти

  • 800 г картофи 4 филенца аншоа 1 глава лук зехтин 300 г кисели краставички 1 тиквичка 500 г сварено червено цвекло 8 леко осолени филета прясна херинга 1 зелена салата 2 с.л. заквасена сметана черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички