Мюджвер

Мюджвер

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете добре тиквичките. Отрежете дръжките им. Настържете тиквичките на фино ренде. Изтискайте много добре с ръце и запазете сока. Поставете изцедените тиквички в голяма купа.
2. Настържете фино кашкавал или сирене и го добавете към тиквичките. Копъра и листата мента и магданоз нарежете на ситно. Лукът и чесънът също нарежете на ситно. Добавете всичко в купата и овкусете със сол, кимион и кориандър.
3. Добавете яйцата и брашното и омесете сместа с ръце. Тя трябва да е мека и лепкава.
4. Сипете 2 пръста олио в тиган и го загрейте добре. С помощта на лъжица загребвайте от сместа. След това с втора лъжица избутвайте кюфтенцето в тигана. Пържете кюфтетата от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния, покрита със салфетка.
5. Сервирайте мюджвер с таратор с тиквички и сирене.

Продукти

  • 500 г кръгли тиквички
  • 100 г кашкавал или сирене
  • шепа листа магданоз
  • шепа прясна мента
  • 1 връзка копър
  • 1 скилидка чесън
  • 2 яйца
  • щипка сол
  • щипка смлян кимион
  • щипка смлян кориандър
  • 150 г брашно
  • олио за пържене

Свързани рецепти