Мюджвер
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Измийте и подсушете добре тиквичките. Отрежете дръжките им. Настържете тиквичките на фино ренде. Изтискайте много добре с ръце и запазете сока. Поставете изцедените тиквички в голяма купа.
2. Настържете фино кашкавал или сирене и го добавете към тиквичките. Копъра и листата мента и магданоз нарежете на ситно. Лукът и чесънът също нарежете на ситно. Добавете всичко в купата и овкусете със сол, кимион и кориандър.
3. Добавете яйцата и брашното и омесете сместа с ръце. Тя трябва да е мека и лепкава.
4. Сипете 2 пръста олио в тиган и го загрейте добре. С помощта на лъжица загребвайте от сместа. След това с втора лъжица избутвайте кюфтенцето в тигана. Пържете кюфтетата от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния, покрита със салфетка.
5. Сервирайте мюджвер с таратор с тиквички и сирене.
2. Настържете фино кашкавал или сирене и го добавете към тиквичките. Копъра и листата мента и магданоз нарежете на ситно. Лукът и чесънът също нарежете на ситно. Добавете всичко в купата и овкусете със сол, кимион и кориандър.
3. Добавете яйцата и брашното и омесете сместа с ръце. Тя трябва да е мека и лепкава.
4. Сипете 2 пръста олио в тиган и го загрейте добре. С помощта на лъжица загребвайте от сместа. След това с втора лъжица избутвайте кюфтенцето в тигана. Пържете кюфтетата от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния, покрита със салфетка.
5. Сервирайте мюджвер с таратор с тиквички и сирене.
Продукти
- 500 г кръгли тиквички 100 г кашкавал или сирене шепа листа магданоз шепа прясна мента 1 връзка копър 1 скилидка чесън 2 яйца щипка сол щипка смлян кимион щипка смлян кориандър 150 г брашно олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска