1. Смелете орехите фино.
2. Разбийте яйцата с помощта на миксер. Добавете захарта малко по малко, без да спирате разбиването. След това добавете брашното, малко по малко. Накрая добавете смлените орехи. Разбъркайте.
3. Постелете форма с подвижно дъно или тавичка с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до твърдост. Настържете кората на предварително измития и подсушен портокал и разбъркайте. Пресипете сметаната в шприц с назъбен накрайник и я сложете в хладилник.
4. В тенджерка затоплете вишните заедно с меда и сока на половината портокал. Разбъркайте и оставете вишните да изстинат.
5. Извадете изпечения блат и изрежете кръгчета от него, с диаметър около 8 см. Сложете кръгче в малка чинийка. Гарнирайте с бита сметана и няколко вишни. Украсете с листенце мента и поръсете фино с пудра захар.

Продукти

  • За тестото:
  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. захар
  • 3 ч.ч. брашно
  • 100 г орехи
  • За гарниране:
  • 150 г замразени вишни или от компот
  • 2 с.л. течен мед
  • 200 мл течна сметана
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички