Мини тартове с вишни
Рецепта от: Ненад Великович
1. Смелете орехите фино.
2. Разбийте яйцата с помощта на миксер. Добавете захарта малко по малко, без да спирате разбиването. След това добавете брашното, малко по малко. Накрая добавете смлените орехи. Разбъркайте.
3. Постелете форма с подвижно дъно или тавичка с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до твърдост. Настържете кората на предварително измития и подсушен портокал и разбъркайте. Пресипете сметаната в шприц с назъбен накрайник и я сложете в хладилник.
4. В тенджерка затоплете вишните заедно с меда и сока на половината портокал. Разбъркайте и оставете вишните да изстинат.
5. Извадете изпечения блат и изрежете кръгчета от него, с диаметър около 8 см. Сложете кръгче в малка чинийка. Гарнирайте с бита сметана и няколко вишни. Украсете с листенце мента и поръсете фино с пудра захар.
Продукти
- За тестото:
- 4 яйца
- 2 ч.ч. захар
- 3 ч.ч. брашно
- 100 г орехи
- За гарниране:
- 150 г замразени вишни или от компот
- 2 с.л. течен мед
- 200 мл течна сметана
- 1 портокал
- настъргана кора
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска