Мини тартове с тиква
Рецепта от: Ненад Великович
1. За тестото сипете брашното, маслото със стайна температура в кухненски робот. Добавете захарта, яйцето, рома и ванилията. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Извадете тестото върху набрашнен плот и леко го омесете. Оформете на руло и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 20 минути.
2. Обелете и нарежете тиквата на парченца. Сипете прясното мляко в тенджера и добавете нарязаната тиква и меда. Варете тиквата 5-6 минути.
3. За крема разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до изсветляване. Добавете крема сиренето и разбъркайте.
4. Разточете тестото на тънка кора и изрежете от нея кръгчета, малко по-големи от размера на гнездата на форма за мъфини. Напаснете всяко кръгче във всяко гнездо на формата. Изпечете кошничките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
5. Във всяка кошничка поставете по 1 с.л. от варената в мляко тиква и допълнете с крем. Печете на 180 градуса още 20 минути.
Продукти
- За тестото:
- 250 г брашно
- 100 г масло
- 50 г захар
- 1 с.л. ром
- 1 с.л. вода
- 1 яйце
- За пълнежа:
- 400 г тиква
- 400 мл прясно мляко
- 4 яйца
- 100 г захар
- 200 г крема сирене
- 100 г течен мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене