1. За тестото с помощта на миксер разбийте маслото и пудрата захар, до пухкавост. Добавете бадемовото брашно, яйцето, солта и брашното (А) и разбийте до хомогенност. Добавете останалото количество брашно (В) и щом се оформи топка тесто, спрете разбиването. Оформете тестото на диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 1 час.

2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. С помощта на рингчета (12 см) изрежете 12 кръгчета. Поставете 12 рингчета в тава, постлана с хартия за печене или използвайте малки форми за тартове с подвижно дъно. Поставете всяко кръгче тесто в рингче или формичка и го напаснете по дъното и стените. Поставете ринговете с тесто в хладилник докато тестото се стегне. След това изрежете излишното тесто, поставете квадратно парче хартия за печене във всяка формичка и изсипете зърна суров боб или ориз. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 165 градуса 8-10 минути. Отстранете хартията и зърната и оставете тартовете да изстинат.

3. В купа сипете конфитюра от малини и пресните малини. Разбъркайте добре. Разпределете пълнежа във формичките.

4. За топинга разбийте яйцата и добавете към тях захарта и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре. Разпределете топинга върху тартовете и печете отново 10-12 минути, на 165 градуса.

5. Сервирайте мини тартовете с малини и кокосов топинг, гарнирани с лъжица леко разбита заквасена сметана.

Продукти

  • За тестото:
  • 165 г безсолно масло
  • 10 г пудра захар
  • 35 г фино смлени бадеми
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 90 г брашно (A)
  • 215 г брашно (Б)
  • За пълнежа:
  • 250 г конфитюр от малини
  • 220 г пресни малини
  • За топинга:
  • 4 яйца
  • 140 г захар
  • 225 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички