Мини тартове с малини и кокос
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За тестото с помощта на миксер разбийте маслото и пудрата захар, до пухкавост. Добавете бадемовото брашно, яйцето, солта и брашното (А) и разбийте до хомогенност. Добавете останалото количество брашно (В) и щом се оформи топка тесто, спрете разбиването. Оформете тестото на диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. С помощта на рингчета (12 см) изрежете 12 кръгчета. Поставете 12 рингчета в тава, постлана с хартия за печене или използвайте малки форми за тартове с подвижно дъно. Поставете всяко кръгче тесто в рингче или формичка и го напаснете по дъното и стените. Поставете ринговете с тесто в хладилник докато тестото се стегне. След това изрежете излишното тесто, поставете квадратно парче хартия за печене във всяка формичка и изсипете зърна суров боб или ориз. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 165 градуса 8-10 минути. Отстранете хартията и зърната и оставете тартовете да изстинат.
3. В купа сипете конфитюра от малини и пресните малини. Разбъркайте добре. Разпределете пълнежа във формичките.
4. За топинга разбийте яйцата и добавете към тях захарта и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре. Разпределете топинга върху тартовете и печете отново 10-12 минути, на 165 градуса.
5. Сервирайте мини тартовете с малини и кокосов топинг, гарнирани с лъжица леко разбита заквасена сметана.
Продукти
- За тестото:
- 165 г безсолно масло
- 10 г пудра захар
- 35 г фино смлени бадеми
- 1 яйце
- щипка сол
- 90 г брашно (A)
- 215 г брашно (Б)
- За пълнежа:
- 250 г конфитюр от малини
- 220 г пресни малини
- За топинга:
- 4 яйца
- 140 г захар
- 225 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене