Мини тартове с бял шоколад, целувки и маракуя
1. За тестото разбийте мекото масло и пудрата захар с помощта на миксер до кремообразна смес. Добавете яйцата, брашното, солта и фино смлените бадеми и продължете разбиването до получаването на тесто. Прехвърлете тестото върху лист прозрачно фолио и го увийте в него, като го сплескате. Поставете в хладилник за 1 час.
2. С помощта на точилка разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3-4 мм. С ринг /диаметър 8 см/ изрежете клътчета за основа на тартовете. Подредете кръглите блатове в тава, постлана с хартияз а печене. Поставете ги във фризер за 1 час.
3. Обърнете форма за мъфини наобратно и върху дъното на всяко гнездо поставете по едно замразено кръгче, без да го прегъвате. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 8-10 минути. При печенето ще се образуват кошнички от тестото, тъй като тестото ще омекне. След изваждане ги оставете да изстинат.
4. За крема сипете сок от маракуя в тенджерка и добавете жълтъците и кондензираното мляко. Гответе на умерен огън, при непрекъснато разбъркване, като внимавате сместа да не заври. В купа сипете начупения бял шоколад и върху сипете през цедка горещата смес. Добавете маслото, кубче по кубче, и бъркайте с помощта на тел, докато сместа стане гладка и лъскава. Поставете прозрачно фолио непосредствено върху крема и поставете в хладилник за 3-4 часа.
5. За швейцарския меренг сипете в метална купа белтъците и захарта и ги разбийте на водна баня с помощта на тел, докато захарта се разтопи /около 60 градуса/. Дръпнете купата и продължете разбиването с помощта на миксер, докато сместа се охлади и се получат твърд сняг. 
6. Напълнете всяка изстинала кошничка с добре охладен крем с маракуя. Върху крема сипете целувчена смес и я оформете с връх. По желание може да обгорите белтъчната пяна с помощта на сладкарска газова горелка.

Продукти

  • За масленото тесто:95 г безсолно масло 45 г пудра захар 30 г яйца 40 г бадемово брашно 0.5 ч.л. сол 95 г брашноЗа крема с маракуя:250 мл подсладено кондензирано мляко 180 г жълтъци 125 мл сок от маракуя 80 г бял шоколад 250 г безсолно маслоЗа целувчената смес:300 г фина захар 150 г белтъци

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички