Мини тартове с бял шоколад, целувки и маракуя
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. За тестото разбийте мекото масло и пудрата захар с помощта на миксер до кремообразна смес. Добавете яйцата, брашното, солта и фино смлените бадеми и продължете разбиването до получаването на тесто. Прехвърлете тестото върху лист прозрачно фолио и го увийте в него, като го сплескате. Поставете в хладилник за 1 час.
2. С помощта на точилка разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3-4 мм. С ринг /диаметър 8 см/ изрежете клътчета за основа на тартовете. Подредете кръглите блатове в тава, постлана с хартияз а печене. Поставете ги във фризер за 1 час.
3. Обърнете форма за мъфини наобратно и върху дъното на всяко гнездо поставете по едно замразено кръгче, без да го прегъвате. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 8-10 минути. При печенето ще се образуват кошнички от тестото, тъй като тестото ще омекне. След изваждане ги оставете да изстинат.
4. За крема сипете сок от маракуя в тенджерка и добавете жълтъците и кондензираното мляко. Гответе на умерен огън, при непрекъснато разбъркване, като внимавате сместа да не заври. В купа сипете начупения бял шоколад и върху сипете през цедка горещата смес. Добавете маслото, кубче по кубче, и бъркайте с помощта на тел, докато сместа стане гладка и лъскава. Поставете прозрачно фолио непосредствено върху крема и поставете в хладилник за 3-4 часа.
5. За швейцарския меренг сипете в метална купа белтъците и захарта и ги разбийте на водна баня с помощта на тел, докато захарта се разтопи /около 60 градуса/. Дръпнете купата и продължете разбиването с помощта на миксер, докато сместа се охлади и се получат твърд сняг.
6. Напълнете всяка изстинала кошничка с добре охладен крем с маракуя. Върху крема сипете целувчена смес и я оформете с връх. По желание може да обгорите белтъчната пяна с помощта на сладкарска газова горелка.
Продукти
- За масленото тесто:95 г безсолно масло 45 г пудра захар 30 г яйца 40 г бадемово брашно 0.5 ч.л. сол 95 г брашноЗа крема с маракуя:250 мл подсладено кондензирано мляко 180 г жълтъци 125 мл сок от маракуя 80 г бял шоколад 250 г безсолно маслоЗа целувчената смес:300 г фина захар 150 г белтъци
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Лесна шоколадова паста за моделиране
Рецепти Кирстен Тиболс
Швейцарско шоколадово руло
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадово-карамелени квадрати с орехи пекан
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови трюфели в чашки
Рецепти Кирстен Тиболс
Тартове с шоколадово-кафеен фъдж