Мини шоколадови пудинги с чили

Мини шоколадови пудинги с чили

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджерка.
2. Дръпнете маслото от огъня и добавете към него нарязания шоколад. Разбъркайте докато шоколада се разтопи и сместа стане гладка. 
3. В купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
4. Добавете разтопения шоколад на струйка към яйчената смес. Разбъркайте с помощта на шпатула. Пресейте брашното над купата. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете щипка лют червен пипер и разбъркайте.
5. Намажете с масло 6 формички и ги поставете в тава. Разпределете сместа във формичките, като пълните 3/4 от обема им. Печете пудингите в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
6. След изваждане от фурната, оставете пудингите да починат 1 минута. С помощта на нож минете по стените на формичката и извадете пудинга в чиния. Сервирайте пудингите, гарнирани с лъжица бита сметана.

Продукти

  • 175 г масло
  • 100 г натурален шоколад /70%/
  • 3 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 125 г захар
  • 30 г брашно
  • 0.5 ч.л. лют червен пипер

Свързани рецепти