Мини пици с миди
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. Изсипете в кладенчето водата и зехтина, поръсете маята. Размесете продуктите в кладенчето с пръсти и постепенно добавете брашното. Омесете гладко тесто. Сложете го в леко намазнена купа и го покрийте с кърпа. Оставете тестото да втасва 30 минути на топло.
2. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в 1-2 с.л. зехтин. Добавете белени домати със сок от буркан. Овкусете със сол, черен пипер и сух риган. Варете соса 5-10 минути.
3. Разрежете фенела на четвъртинки. Отстранете твърдата сърцевина на всяка четвъртинка и нарежете фенела на тънки ивици. Чери доматчетата разрежете на половинки, а моцарелата нарежете на филийки. Измийте добре мидите под течаща вода.
4. Извадете тестото от купата, омесете го леко и го разделете на 6 еднакви топки. Разточете всяка топчица на малко кръгче и поставете тестените кръгчета в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете всяка пица с доматен сос. Върху него разпръснете по малко фенел, няколко филийки моцарела и няколко чери доматчета. Поръсете всяка пица с малко зехтин и ги печете в предварително загрята фурна на най-силната степен - 250 градуса, докато се запекат, но не напълно.
5. Извадете пиците и подредете върху всяка по няколко миди с черупки и по малко замразен грах. Печете пиците още 5 минути.
2. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в 1-2 с.л. зехтин. Добавете белени домати със сок от буркан. Овкусете със сол, черен пипер и сух риган. Варете соса 5-10 минути.
3. Разрежете фенела на четвъртинки. Отстранете твърдата сърцевина на всяка четвъртинка и нарежете фенела на тънки ивици. Чери доматчетата разрежете на половинки, а моцарелата нарежете на филийки. Измийте добре мидите под течаща вода.
4. Извадете тестото от купата, омесете го леко и го разделете на 6 еднакви топки. Разточете всяка топчица на малко кръгче и поставете тестените кръгчета в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете всяка пица с доматен сос. Върху него разпръснете по малко фенел, няколко филийки моцарела и няколко чери доматчета. Поръсете всяка пица с малко зехтин и ги печете в предварително загрята фурна на най-силната степен - 250 градуса, докато се запекат, но не напълно.
5. Извадете пиците и подредете върху всяка по няколко миди с черупки и по малко замразен грах. Печете пиците още 5 минути.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 300 мл вода 7 г суха мая 1 ч.л. сух риган 15 мл зехтин 12 г солЗа доматения сос:1 глава лук 2 скилидки чесън зехтин 400 г белени домати 1 ч.л. сух риганЗа гарниране:500 г миди с черупки 1 глава фенел 125 г чери доматчета зехтин 3 топки моцарела 100 г замразен грах
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус