Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мини пайове с кедрови ядки

категория 0/5

1. За тестото изсипете брашното върху студен плот. Направете кладенче в него и сложете предварително разбитото яйце, маслото, вътрешността на шушулката ванилия и захарта. Постепенно смесвайте продуктите отвън навътре, докато оформите топка.  Сплескайте топката и я увийте в прозрачно фолио и я оставете за половин час в хладилник.

2.Намажете хубаво формички за пайове с разтопено масло. Разточете виенското тесто без да натискате много с точилката и като си поръсвате по малко  брашно. Често завъртайте тестото и разточвайте постепенно. Изрежете по-големи от формичките кръгове тесто и ги напаснете хо дъното и стените на формичките. Изрежете излишното тесто. Основата на пайовете трябва да се пече „на сляпо“ – върху тестото се поставя парче хартия, а върху него шепа суров боб. Печете на 170 градуса 10 минути.

3.Разтопете половината масло и запържете в него ¾ от кедровите ядки докато потъмнеят леко. Изцедете ги върху кухненска салфетка. В блендер смелете запържените кедрови ядки, филираните бадеми и половината захар. В купа разбийте яйцата с другата половина захар. Добавете смлените ядки. След това добавете топло разтопено масло, на струйка и разбийте. Накрая добавете нишестето и бъркайте до гладкост.

4. Разпределете пълнежа във формичките. Запечете пайовете за 5 минути на 180 градуса. Извадете пайовете и ги поръсете с отделените кедрови ядки и запечете за още 5 минути.

5. Оставете пайовете да се охладят и ги поръсете с пудра захар.

За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен