Мини пайове с кедрови ядки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото изсипете брашното върху студен плот. Направете кладенче в него и сложете предварително разбитото яйце, маслото, вътрешността на шушулката ванилия и захарта. Постепенно смесвайте продуктите отвън навътре, докато оформите топка. Сплескайте топката и я увийте в прозрачно фолио и я оставете за половин час в хладилник.
2.Намажете хубаво формички за пайове с разтопено масло. Разточете виенското тесто без да натискате много с точилката и като си поръсвате по малко брашно. Често завъртайте тестото и разточвайте постепенно. Изрежете по-големи от формичките кръгове тесто и ги напаснете хо дъното и стените на формичките. Изрежете излишното тесто. Основата на пайовете трябва да се пече „на сляпо“ – върху тестото се поставя парче хартия, а върху него шепа суров боб. Печете на 170 градуса 10 минути.
3.Разтопете половината масло и запържете в него ¾ от кедровите ядки докато потъмнеят леко. Изцедете ги върху кухненска салфетка. В блендер смелете запържените кедрови ядки, филираните бадеми и половината захар. В купа разбийте яйцата с другата половина захар. Добавете смлените ядки. След това добавете топло разтопено масло, на струйка и разбийте. Накрая добавете нишестето и бъркайте до гладкост.
4. Разпределете пълнежа във формичките. Запечете пайовете за 5 минути на 180 градуса. Извадете пайовете и ги поръсете с отделените кедрови ядки и запечете за още 5 минути.
5. Оставете пайовете да се охладят и ги поръсете с пудра захар.
Продукти
- За виенското тесто:1 яйце 1 шушулка ванилия 150 г брашно 100 г масло 50 г захарЗа пълнежа:80 г масло 150 г кедрови ядки 90 г захар 75 г филирани бадеми 2 яйца 20 г царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове