Мини пайове с говеждо и стриди
Рецепта от: Джеймс Мартин
1. Нарежете месото на големи парчета. Поръсете ги с малко брашно, сол и черен пипер. Оваляйте ги добре.
2. Сипете олиото в голяма тенджера и го загрейте. Запечатайте на порции парчетата месо от всички страни, до златисто. Извадете ги в чиния.
3. Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в същата мазнина. Върнете месото в тенджерата. Изсипете бирата и бульона. Разбъркайте и захлупете. Гответе на ниска температура, върху котлон или във фурна 1 1/2 -2 ч.
4. Разпределете сготвеното телешко във метални формички (12.5 см диаметър) и го оставете да изстине.
5. Разточете масленото тесто с дебелина 2 мм върху поръсен с малко брашно плот. Изрежете кръгчета от него, малко по-големи от формичките.
6. Намажете краищата на формичките с разбит жълтък. Поставете кръгче тесто и леко го подпъхнете. Отгоре намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.
7. Отворете черупките на стридите с помощта на специален малък нож. Подредете черупките със стридите в тавичка. В кухненски робот смелете стръковете магданоз с начупения хляб и лимоновата кора. Разпределете сместа върху стридите. Печете на 200 градуса 10 минути.
8. Поднесете пайовете с телешко, гарнирани с пълнени стриди.
Продукти
- 3 с.л. олио
- 2 кг говеждо или телешко месо от джолан
- морска сол и прясно смлян черен пипер
- 2 глави лук шалот
- 500 мл телешки бульон
- 250 мл английска бира
- 500 г маслено тесто
- брашно
- 2 жълтъка
- За стридите:
- 1 връзка магданоз
- 100 г хляб с квас
- 1 лимон, настъргана кора
- 12 стриди (с черупки)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне