1. Нарежете месото на големи парчета. Поръсете ги с малко брашно, сол и черен пипер. Оваляйте ги добре.

2. Сипете олиото в голяма тенджера и го загрейте. Запечатайте на порции парчетата месо от всички страни, до златисто. Извадете ги в чиния.

3. Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в същата мазнина. Върнете месото в тенджерата. Изсипете бирата и бульона. Разбъркайте и захлупете. Гответе на ниска температура, върху котлон или във фурна 1 1/2 -2 ч.

4. Разпределете сготвеното телешко във метални формички (12.5 см диаметър) и го оставете да изстине.

5. Разточете масленото тесто с дебелина 2 мм върху поръсен с малко брашно плот. Изрежете кръгчета от него, малко по-големи от формичките.

6. Намажете краищата на формичките с разбит жълтък. Поставете кръгче тесто и леко го подпъхнете. Отгоре намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

7. Отворете черупките на стридите с помощта на специален малък нож. Подредете черупките със стридите в тавичка. В кухненски робот смелете стръковете магданоз с начупения хляб и лимоновата кора. Разпределете сместа върху стридите. Печете на 200 градуса 10 минути.

8. Поднесете пайовете с телешко, гарнирани с пълнени стриди.

Продукти

  • 3 с.л. олио
  • 2 кг говеждо или телешко месо от джолан
  • морска сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 глави лук шалот
  • 500 мл телешки бульон
  • 250 мл английска бира
  • 500 г маслено тесто
  • брашно
  • 2 жълтъка
  • За стридите:
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г хляб с квас
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 12 стриди (с черупки)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички