1. Сварете боба за около един час. Може да използвате и бял боб от консерва, като преди да го добавите в супата, го прецедите.
2. Нарежете на малки кубчета моркова, лука и целината. Направете кръстовиден разрез върху коронката на доматите и ги потопете във вряла вода за няколко минути. Обелете ги и ги нарежете на кубчета.
3. В тенджера с малко зехтин запържете леко нарязана на кубчета панчета, след което добавете лука, моркова и целината. Задушавайте в продължение на 4-5 мин.
4. Когато зеленчуците са омекнали, добавете нарязания на ситно чесън, след това доматите. Залейте с предварително приготвен пилешки бульон* и оставете сместа да ври в продължение на 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Ако използвате кубче готов бульон, не добавяйте сол.
5. Сложете къси макарони в супата и варете 5 минути. Прецедете боба и го добавете в супата заедно с нарязания магданоз. Варете още 5 минути.
6. Сервирайте супа в дълбоки чинии, като настържете пармезан на люспи и поръсете с магданоз. Поднесете с хляб.

Съвет: Вместо макарони можете да използвате дългозърнест ориз.

*За пилешкия бульон сложете заедно пилешки кости, лук, моркови и листа от целина в тенджера със студена вода. Когато заври, намалете огъня и варете 15 минути. Не добавяйте подправки. Прецедете бульона.

Продукти

  • 100 г сварен бял боб 50 г панчета 0.5 глава лук 0.5 глава целина 0.5 морков 1 домат 100 г дребни макарони 2 скилидки чесън зехтин 30 г пармезан сол и черен пипер 2 стръка магданоз 1 литър пилешки бульон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички