Начин на приготвяне:

1. За тестото затоплете млякото. Разтворете маята със захарта в 100 мл от топлото мляко. Поръсете с брашно и оставете да шупне.

2. В купа разбъркайте брашното и солта. Направете кладенче, налейте останалото мляко, разтопеното масло и шупналата мая. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си.

3. За плънката натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата.

4. Разделете тестото на 20 равни парчета. Във всяко парче тесто сложете от сместа със сирене и оформете топки.

5. Подредете топките тесто в тава, намазана с масло. Оставете ги да втасат за 20-30 минути.

6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Маслото разбъркайте с разтопената мас, брашното и солта. С тази смес намажете втасалото тесто.

7. Изпечете милиниките до готовност - за около 25 минути.

Продукти

За тестото:

  • 1 кг брашно
  • 600 мл прясно мляко
  • 50 г краве масло
  • 42 г жива мая
  • 1 с.л. захар
  • 0.5 ч.л. сол

За плънката:

  • 300 г краве сирене
  • 2 яйца

За намазване:

  • 125 г меко масло
  • 50 г брашно
  • 40 г свинска мас
  • 1 ч.л. сол

Свързани рецепти