1. За тестото затоплете млякото. Разтворете маята със захарта в 100 мл от топлото мляко. Поръсете с брашно и оставете да шупне.

2. В купа разбъркайте брашното и солта. Направете кладенче, налейте останалото мляко, разтопеното масло и шупналата мая. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си.

3. За плънката натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата.

4. Разделете тестото на 20 равни парчета. Във всяко парче тесто сложете от сместа със сирене и оформете топки.

5. Подредете топките тесто в тава, намазана с масло. Оставете ги да втасат за 20-30 минути.

6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Маслото разбъркайте с разтопената мас, брашното и солта. С тази смес намажете втасалото тесто.

7. Изпечете милиниките до готовност - за около 25 минути.

Продукти

  • За тестото:1 кг брашно 600 мл прясно мляко 50 г краве масло 42 г жива мая 1 с.л. захар 0.5 ч.л. солЗа плънката:300 г краве сирене 2 яйцаЗа намазване:125 г меко масло 50 г брашно 40 г свинска мас 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички