Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Милинки със сирене

категория 0/5
1. За тестото затоплете млякото. Разтворете маята със захарта в 100 мл от топлото мляко. Поръсете с брашно и оставете да шупне.

2. В купа разбъркайте брашното и солта. Направете кладенче, налейте останалото мляко, разтопеното масло и шупналата мая. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си.

3. За плънката натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата.

4. Разделете тестото на 20 равни парчета. Във всяко парче тесто сложете от сместа със сирене и оформете топки.

5. Подредете топките тесто в тава, намазана с масло. Оставете ги да втасат за 20-30 минути.

6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Маслото разбъркайте с разтопената мас, брашното и солта. С тази смес намажете втасалото тесто.

7. Изпечете милиниките до готовност - за около 25 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора