Милфьой
Рецепта от: Дона Хей
1. Листчетата за уонтон представляват тънки квадратни парченца точени кори, затова може да ги замените с точени кори, /2 една върху друга, намазани с масло помежду им/, нарязани на квадратчета. Подредете квадратните листчета за уонтон в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разтопено масло с помощта на четка. Поръсете ги с пудра захар и ги запечете за 5-7 минути на 180 градуса.
2. Разбийте на ръка сметаната докато се надигне.
3. Подредете 4 запечени листчета в чиния. Намажете всяко с малко бита сметана. Отгоре подредете боровинки. Намажете с крем следващите листчета, като гидържите в ръцете си. Поставете ги върху боровинките и подредете малини върху крема. Накрая поръсете милфьойчетата с пудра захар.
2. Разбийте на ръка сметаната докато се надигне.
3. Подредете 4 запечени листчета в чиния. Намажете всяко с малко бита сметана. Отгоре подредете боровинки. Намажете с крем следващите листчета, като гидържите в ръцете си. Поставете ги върху боровинките и подредете малини върху крема. Накрая поръсете милфьойчетата с пудра захар.
Продукти
- 8 листчета за уонтон 50 г разтопено масло 2 с.л. пудра захар 125 мл течна сметана 125 г боровинки 125 г малини пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг