Милфьой

Милфьой

Начин на приготвяне:

1. Листчетата за уонтон представляват тънки квадратни парченца точени кори, затова може да ги замените с точени кори, /2 една върху друга, намазани с масло помежду им/, нарязани на квадратчета. Подредете квадратните листчета за уонтон в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разтопено масло с помощта на четка. Поръсете ги с пудра захар и ги запечете за 5-7 минути на 180 градуса.
2. Разбийте на ръка сметаната докато се надигне.
3. Подредете 4 запечени листчета в чиния. Намажете всяко с малко бита сметана. Отгоре подредете боровинки. Намажете с крем следващите листчета, като гидържите в ръцете си. Поставете ги върху боровинките и подредете малини върху крема. Накрая поръсете милфьойчетата с пудра захар.

Продукти

  • 8 листчета за уонтон
  • 50 г разтопено масло
  • 2 с.л. пудра захар
  • 125 мл течна сметана
  • 125 г боровинки
  • 125 г малини
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти