1. За тестото смесете в купа всички съставки и ги разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност, но не прекалено дълго. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.

2. За крема сипете в купа брашното, нишестето и захарта и ги разбъркайте. Добавете малко студено прясно мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Останалото мляко сипете в тенджерка. Към него добавете резен лимонова кора и пръчка канела. Щом млякото е почти завряло, добавете сместа с жълтъците на струйка към него, при постоянно разбъркване. Бъркайте енерегично докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте докато то се разтопи и кремът стане гладък и лъскав. Пресипете в стъклен плосък съд, покрийте с прозрачно фолио и охладете в хладилник.

3. Върху две силиконови подложки разстелете на много тънък слой тестото в правогълна форма, с помощта на палетен нож. Поставете подложките в тави и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса  5 минути.

4. Разбъркайте охладения крем и го прехвърлете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топки крем върху шест правогълника. Поставете втори отгоре. Поръсете с тънък слой пудра захар и канела.

Продукти

  • За тестото:
  • 30 г безсолно масло със стайна температура
  • 30 г пудра захар
  • 30 г брашно
  • 1 белтък
  • 1.5 г канела
  • За крема:
  • 250 г обезмаслено прясно мляко
  • 1 пръчка канела
  • 1 парче лимонова кора
  • 3 жълтъка
  • 50 г захар
  • 15 г царевично нишесте
  • 5 г брашно
  • 25 г безсолно масло
  • За поръсване:
  • пудра захар
  • канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички