1. Запържете нарязания на тънки полумусеци лук в загрят тиган със зехтин за около 10 минути, докато омекне. Добавете нарязаните на тънки филийки чесън заедно с пастата от люти чушки и пържете 30 секунди.

2. Добавете чери доматите, като ги стиснете с ръка, за да излезе сока им, в самия тиган. Овкусете със сол и черен пипер и готевте 10 минути. Добавете царевичния чипс като го начупите. Разбъркайте, за да поеме соса и гответе още 1-2 минути.

3. Разбийте яйцата  с щипка сол. Освободете едната половина на тигана и разтопете маслото в нея. Изсипете яйцата в маслото и започнете да разбърквате внимателно. След 1/2 минута смесете яйцата с останалите продукти в тигана. Дръпнете от котлона.

4. Запечете леко тортилите от двете страни върху пламъка на газов котлон или в сух тиган.

5. Върху тортиля изсипете 1/4  от пикантните бъркани яйца. Върху тях подредете тънки резени авокадо, поръсете настърган чедър, сипете заквасена сметана. Поръсете с листа кориандър, сол и сок от лайм. Прегънете тортилята на две и разрежете по средата.

Продукти

  • 4 пшенични тортили
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. паста от люти чушки Чипотле
  • 350 г чери домати
  • 2 шепи царевичен чипс
  • 8 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 75 г сирене Чедър
  • 25 г масло
  • сол и черен пипер
  • За сервиране:
  • авокадо
  • зааквасена сметана
  • листа кориандър
  • сок от лайм

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички