Мигас - пикантни бъркани яйца в тортиля
Рецепта от: Донал Скиан
1. Запържете нарязания на тънки полумусеци лук в загрят тиган със зехтин за около 10 минути, докато омекне. Добавете нарязаните на тънки филийки чесън заедно с пастата от люти чушки и пържете 30 секунди.
2. Добавете чери доматите, като ги стиснете с ръка, за да излезе сока им, в самия тиган. Овкусете със сол и черен пипер и готевте 10 минути. Добавете царевичния чипс като го начупите. Разбъркайте, за да поеме соса и гответе още 1-2 минути.
3. Разбийте яйцата с щипка сол. Освободете едната половина на тигана и разтопете маслото в нея. Изсипете яйцата в маслото и започнете да разбърквате внимателно. След 1/2 минута смесете яйцата с останалите продукти в тигана. Дръпнете от котлона.
4. Запечете леко тортилите от двете страни върху пламъка на газов котлон или в сух тиган.
5. Върху тортиля изсипете 1/4 от пикантните бъркани яйца. Върху тях подредете тънки резени авокадо, поръсете настърган чедър, сипете заквасена сметана. Поръсете с листа кориандър, сол и сок от лайм. Прегънете тортилята на две и разрежете по средата.
Продукти
- 4 пшенични тортили
- 2 с.л. зехтин
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. паста от люти чушки Чипотле
- 350 г чери домати
- 2 шепи царевичен чипс
- 8 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 75 г сирене Чедър
- 25 г масло
- сол и черен пипер
- За сервиране:
- авокадо
- зааквасена сметана
- листа кориандър
- сок от лайм
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Донал Скиан
Пиле с домати и летни зеленчуци