Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Миди в уок

категория 0/5
1. Мидите трябва да се измият много добре. Няколко пъти сменяйте водата им. Трябва да се почистят от "мустаците им" - висящи тънки снопчета. Докато миете мидите те трябва да са затворени. това означава, че са живи. Ако има някоя отворена или пък със счупена черупка, я изхвърлете.
2. Нарежете лука, двете скилидки чесън, фенхела, като махнете сърцевината му и чушката. Загрейте хубаво уока, а след това и олиото. Сложете лука и чесъна, а след това и останалите зеленчуци. Добавете сместа от сухи подправки и разбъркайте. Сложете мидите, виното /или вода, или зеленчуков бульон/ и захлупете. Когато всички миди се отворят, са готови.
3. Направете сос за мидите като първо запържите на ситно нарязания лук в маслото. Добавете кърито и разбъркайте докато и то се запържи. Добавете мляко, за да го погаси. В купичка разбъркайте майонезата и киселото мляко. Към тях прибавете топлия сос и разбъркайте. Сосът трябва да е по-течен, за да могат мидите да се топят в него.
4. Разрежете наполовина франзелата, а след това всяка половина разрежете по дължина на две. Нарежете скилидките чесън на ситно и поръсете хляба. Овкусете със сол и пипер и поръсете със зехтин. запечете хляба на 180 градуса.
5. Сервирайте мидите със зеленчуци, топла франзела и лек сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен