Миди в доматен сос и спагети с миди
Рецепта от: Джовани Каминита
1. Измийте мидите и ако има отворени, ги отстранете. Сложете мидите в тенджера с малко вода и ги варете до готовност, докато се отворят. Прецедете мидите.
2. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Извадете една мида и я нарежете на ситно. Нарежете магданоза. Нарежете доматите на едро.
3. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тиган и запържете чесъна с мидата, 1 с.л. домати и щипка нарязан магданоз. Разбъркайте и гответе 1 минута. След това изсипете останалите домати и магданоз. След 2 минути дръпнете соса от огъня.
4. Подредете сварените миди в голяма дълбока чиния и ги залейте с доматения сос.
5. За спагетите с миден сос отворете 5 сурови миди и извадете месото им. Останалите миди сварете в тенджера с малко вода докато се отворят. Прецедете ги, като запазите водата от варенето.
6. Обелете и пасирайте чесъна в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете суровите миди и филенцата аншоа. Добавете бучица масло и разбъркайте. Нарежете каперсите и магданоза и ги добавете и тях. Добавете малко от водата от варенето на мидите, а след това и виното. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги и ги добавете в съда при соса. Разбъркайте хубаво. Поръсете готовите спагети с нарязан магданоз.
2. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Извадете една мида и я нарежете на ситно. Нарежете магданоза. Нарежете доматите на едро.
3. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тиган и запържете чесъна с мидата, 1 с.л. домати и щипка нарязан магданоз. Разбъркайте и гответе 1 минута. След това изсипете останалите домати и магданоз. След 2 минути дръпнете соса от огъня.
4. Подредете сварените миди в голяма дълбока чиния и ги залейте с доматения сос.
5. За спагетите с миден сос отворете 5 сурови миди и извадете месото им. Останалите миди сварете в тенджера с малко вода докато се отворят. Прецедете ги, като запазите водата от варенето.
6. Обелете и пасирайте чесъна в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете суровите миди и филенцата аншоа. Добавете бучица масло и разбъркайте. Нарежете каперсите и магданоза и ги добавете и тях. Добавете малко от водата от варенето на мидите, а след това и виното. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги и ги добавете в съда при соса. Разбъркайте хубаво. Поръсете готовите спагети с нарязан магданоз.
Продукти
- За мидите с доматен сос:1 кг черни миди 4 скилидки чесън 300 г белени домати 1 връзка магданоз зехтинЗа спагетите:1 кг черни миди 250 г спагети 4 скилидки чесън 2 филенца аншоа зехтин 10 г масло 1 ч.л. каперси 1 връзка магданоз 200 мл бяло вино сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джовани Каминита
Аранчини ал карне
Рецепти Джовани Каминита
Картофени крокети и салата с крутони и каперси
Рецепти Джовани Каминита
Лазаня
Рецепти Джовани Каминита
Спецатино с грах
Рецепти Джовани Каминита
Паста с песто и зелен фасул