1. Запалете дървените въглища и когато те се разпалят добре и станат сиви на цвят, са готови за готвене върху тях.

2. Сложете маслото в купа и към него добавете нарязаните на ситно магданоз и копър. Добавете предварително изпечените и нарязани лешници, нарязаната на много тънки резени ябълка и нарязаната на ситно кървавица. Омесете всичко много добре.

3. Отворете черупките на мидите с помощта на специален остър нож. Запазете 6 черупки. Извадете мидите от черупките и отстранете т.нар. було. Поставете по две миди в една черупка.

4. Разпределете овкусеното масло върху мидите в шестте черупки. Поставете черупките направо върху жарта и гответе около 3 минути, докато маслото не се разтопи. Прехвърлете ги внимателно с помощта на щипки в голяма чиния с морска трева. Поднесете с хрупкав хляб за топене.

Продукти

  • 200 г масло със сол (със стайна температура)
  • 1 ябълка
  • 1 малка връзка магданоз
  • 1 малка връзка копър
  • 100 г лешници
  • 50 г кървавица
  • сол и черен пипер
  • 12 миди "Сен-Жак"
  • За сервиране:
  • 6 черупки от мидите
  • 300 г морска трева
  • хрупкав хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички