Начин на приготвяне:
1. Запалете дървените въглища и когато те се разпалят добре и станат сиви на цвят, са готови за готвене върху тях.
2. Сложете маслото в купа и към него добавете нарязаните на ситно магданоз и копър. Добавете предварително изпечените и нарязани лешници, нарязаната на много тънки резени ябълка и нарязаната на ситно кървавица. Омесете всичко много добре.
3. Отворете черупките на мидите с помощта на специален остър нож. Запазете 6 черупки. Извадете мидите от черупките и отстранете т.нар. було. Поставете по две миди в една черупка.
4. Разпределете овкусеното масло върху мидите в шестте черупки. Поставете черупките направо върху жарта и гответе около 3 минути, докато маслото не се разтопи. Прехвърлете ги внимателно с помощта на щипки в голяма чиния с морска трева. Поднесете с хрупкав хляб за топене.
Продукти
- 200 г масло със сол (със стайна температура)
- 1 ябълка
- 1 малка връзка магданоз
- 1 малка връзка копър
- 100 г лешници
- 50 г кървавица
- сол и черен пипер
- 12 миди "Сен-Жак"
За сервиране:
- 6 черупки от мидите
- 300 г морска трева
- хрупкав хляб