Миди по френски
1. Измийте много добре черни миди с черупкии под течаща вода. Ако има отворени миди, ги почукайте леко и ако не се затворят, ги изхвърлете. почистете мидите от брадата им.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и скилидките чесън. Сипете 5-6 с.л. зехтин в дълбока тенджера, която ще може да побере всички миди. задушете лука и чесъна в зехтина, до омекване.
3. Добавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук, а след минута и бялото вино. Щом то се поизпари, добавете маслото и овкусете със сол, захар и черен пипер. Разбъркайте. Изтискайте лимоновия сок.
4. Сипете всички миди в тенджерата. Захлупете и варете 3-4 минути. Наблюдавайте кога мидите ще се отворят, за да не ги преварите.
5. Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз.
6. Сервирайте миди в дълбока чиния, поляти със сос. Гарнирайте с топла франзела.

Продукти

  • 1 кг черни миди 50 мл зехтин 1 глава лук 8 скилидки чесън 0.5 връзка пресен лук 4 с.л. масло сол и черен пипер щипка захар 0.5 лимон сок 0.5 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички