Начин на приготвяне:
1. Използвайте по 1 кг. черни миди с черупките на човек. Измийте добре мидите няколко пъти, под течаща вода. Сложете мидите в голяма тенджера.
2. Нарежете лука, праза и фенела на ситно, а морковите на кръгчета. Нарежете магданоза.
3. Добавете зеленчуците при мидите заедно със сухото шери /Паломина Фино от Херес/. Захлупете тенджерата и оставете мидите да се задушават от 3 до 5 минути.
4. Накрая на приготвянето отхлупете съда и го разтръскайте много добре, за да се смесят мидите и зеленчуците.
5. За соса смесете в купа продуктите и разбъркайте добре.
6. Мидите се ядат с ръце, като се потапят в соса.
2. Нарежете лука, праза и фенела на ситно, а морковите на кръгчета. Нарежете магданоза.
3. Добавете зеленчуците при мидите заедно със сухото шери /Паломина Фино от Херес/. Захлупете тенджерата и оставете мидите да се задушават от 3 до 5 минути.
4. Накрая на приготвянето отхлупете съда и го разтръскайте много добре, за да се смесят мидите и зеленчуците.
5. За соса смесете в купа продуктите и разбъркайте добре.
6. Мидите се ядат с ръце, като се потапят в соса.
Продукти
- 2 кг миди с черупки
- 1 стрък праз
- 2 моркова
- 0.5 глава фенел
- 1 глава лук
- 0.5 връзка магданоз
- сол
- 1 в.ч. бяло сухо
За соса:
- 3 с.л. майонеза
- 3 с.л. горчица
- 1 с.л. бяло сухо вино
- 1 лимон
- сок