Начин на приготвяне:

1. Използвайте по 1 кг. черни миди с черупките на човек. Измийте добре мидите няколко пъти, под течаща вода. Сложете мидите в голяма тенджера.
2. Нарежете лука, праза и фенела на ситно, а морковите на кръгчета. Нарежете магданоза.
3. Добавете зеленчуците при мидите заедно със сухото шери /Паломина Фино от Херес/. Захлупете тенджерата и оставете мидите да се задушават от 3 до 5 минути.
4. Накрая на приготвянето отхлупете съда и го разтръскайте много добре, за да се смесят мидите и зеленчуците.
5. За соса смесете в купа продуктите и разбъркайте добре.
6. Мидите се ядат с ръце, като се потапят в соса.

Продукти

  • 2 кг миди с черупки
  • 1 стрък праз
  • 2 моркова
  • 0.5 глава фенел
  • 1 глава лук
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол
  • 1 в.ч. бяло сухо

За соса:

  • 3 с.л. майонеза
  • 3 с.л. горчица
  • 1 с.л. бяло сухо вино
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти