Мхалабия с мандаринов сироп

Мхалабия с мандаринов сироп

Начин на приготвяне:

1. Загрейте прясното мляко в тенджера за около 15 минути. Щом се появят мехурчета по него, намалете огъня и го оставете още 10 минути да се затопля.
2. В купичка направете кашичка от царевичното нишесте и малко студена вода. Изсипете я в млякото и започнете да бъркате с помощта на дървена лъжица. Трябва да бъркате докато кремът се сгъсти. След това го дръпнете от огъня и го прецедете в купа, за да няма бучки.
3. Продължете да бъркате прецедения крем докато той изстине. Опитвайте, за да разберете дали е изстинал.
4. Счукайте фино в хаванче мастикса и го добавете към крема. Добавете и няколко капки портокалова вода.
5. За мандариновия сироп изтискайте сока на три мандарини. Другите три мандарини обелете и отстранете бялата им ципа. Пасирайте мандарините заедно с мандариновия сок. Сложете тази смес в тенджерка на котлона и я оставете да се сгъсти. По желание може да добавите малко захар. Бъркайте сиропа от време на време.

Продукти

  • 1 литър прясно мляко
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 1 пакетче мастикс
  • портокалова вода

За мандариновия сироп:

  • 6 мандарини

За бялото кафе:

  • 400 мл вода
  • 100 мл портокалова вода

Свързани рецепти