Месно руло
Рецепта от: Надия Хюсеин
В тази рецепта се срещат три типично английски рецепти - месното руло, рулото "Уелингтън" и рулото с наденица. Рулото от говежда кайма и сурови свински наденички със скрити в него твърдо сварени яйца се увива в бутер тесто. Вкусно и хрупкаво!
Продукти
- 500 г говежда кайма (без мазнина)
- 6 бр. свински наденички
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 1 филия хляб
- шепа магданоз
- 5 твърдо сварени яйца
- 500 г бутер тесто
- 3 ч.л. екстракт от мая
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете наденичките и сложете вътрешността в купа. Добавете каймата, нарязания на ситно лук, нарязания магданоз, настърганите скилидки чесън, лютия червен пипер и сол.
- 2. Изрежете коричката на филията хляб и смелете меката част на трохи и ги добавете при останалите съставки. С ръце омесете добре каймата, за около 10 минути.
- 3. Смесете екстракта от мая с 1 ч.л. топла вода и разбъркайте. Разточете тестото в квадратна форма с размери 35х35 см и дебелина 5 мм. Намажете го с екстракта от мая, като оставите ръб от 5 см по край от всички страни.
- 4. Вземете половината кайма и я поставете в едната половина на тестото. Оформете като руло, но по-сплескано, с размери 30х15 см. По средата на каймата, по дължина, подредете обелените сварени яйца. Върху тях сложете останалата кайма и притиснете добре, да се скрият. Друг вариант е да оформите месното руло върху два листа прозрачно фолио по посочения начин, да го увиете в него и да го поставите в хладилник за 30 минути. След това развийте рулото и го поставете върху тестото.
- 5. Намажете тестото с разбито яйце по краищата. Прегънете тестото върху пълнежа и притиснете по краищата. Оформете накъдрен ръб с палец и два пръста. Намажете тестото с разбито яйце по цялата повърхност. Украсете рулото по желание, като използвате изрязаното излишно тесто. Печете рулото в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 1 час.
- 6. Нарежете рулото на дебели филии и поднесете със зелена салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Стоян и Лора
Фиакър гулаш
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Мери Бери
Фланк стек с мащерка, картофи и спанак