Месно руло
1. Сложете каймата в дълбока купа. Добавете горчицата, лют кетчуп или чили паста. Настържете фино хряна и добавете галета, захар, сол, черен пипер и нарязан пресен розмарин. Омесете каймата добре.
2. Прехвърлете каймата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Оформете каймата като руло. Обвийте рулото с тънки резени бекон, като покривате цялата му повърхност. печете рулото в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути и още 15 минути на 240 градуса.
3. Нарежете рулото на филии. Поднесете го с хляб, картофено пюре или варено брюкселско зеле.

Продукти

  • 1 кг кайма /50:50 свинско и телешко/ 1 яйце 100 мл течна животинска сметана 100 г галета 2.5 с.л. дижонска горчица 2 с.л. лют кетчуп 2 с.л. настърган хрян 2 с.л. пресен розмарин 0.5 ч.л. захар 2 ч.л. сол 1 ч.л. прясно смлян черен пипер 300 г бекон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички