Мервейо
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В тенджерка сложете водата и почти цялата захар - оделете 1-2 с.л. Сварете захарен сироп, като оставите сместа да заври, а след това да поври 2-3 минути при непрекъснато бъркане с тел до достигане на температура от 121 градуса.
2. Разбийте белтъците с останалата захар на пяна. Усилете на максимална мощност миксера и добавете на тънка горещия захарен сироп капка по капка, като го сипвате между бъркалките и купата.
3. Пресипете меренгето в пош с гладък накрайник. За удобство поставете поша в кана. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте топки с височина 5 см и диаметър 6 см. Сложете целувките да се сушат в предварително загрята фурна на 80 градуса за 2 часа.
4. Шоколадът, който използвате трябва да е един цял блок. Обърнете го откъм гладката му страна и с остър нож го рендосайте тънко. Сложете шоколадовите стърготини в чиния.
5. Разбийте сметаната със захарта, докато придобие плътност на кисело мляко.
6. Набучете с вилица една целувка, от долната страна, и я намажете цялата обилно със сметана. След това я поръсете цялата с шоколодови стърготини. Подредете сладките върху поднос или чиния.
7. Останалата сметана прехвърлете в шприц с назъбен накрайник. Шприцовайте по една розичка от сметана върху всяка целувка. Украсете с половинка ягода.
2. Разбийте белтъците с останалата захар на пяна. Усилете на максимална мощност миксера и добавете на тънка горещия захарен сироп капка по капка, като го сипвате между бъркалките и купата.
3. Пресипете меренгето в пош с гладък накрайник. За удобство поставете поша в кана. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте топки с височина 5 см и диаметър 6 см. Сложете целувките да се сушат в предварително загрята фурна на 80 градуса за 2 часа.
4. Шоколадът, който използвате трябва да е един цял блок. Обърнете го откъм гладката му страна и с остър нож го рендосайте тънко. Сложете шоколадовите стърготини в чиния.
5. Разбийте сметаната със захарта, докато придобие плътност на кисело мляко.
6. Набучете с вилица една целувка, от долната страна, и я намажете цялата обилно със сметана. След това я поръсете цялата с шоколодови стърготини. Подредете сладките върху поднос или чиния.
7. Останалата сметана прехвърлете в шприц с назъбен накрайник. Шприцовайте по една розичка от сметана върху всяка целувка. Украсете с половинка ягода.
Продукти
- За целувките:3 белтъка 3 с.л. вода 100 г захарЗа украса:300 г натурален шоколад 300 мл течна сметана 75 г захар 10 пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк