Меренге кошнички с шоколадов мус и плодове
1. За меренгето разбийте белтъците с помощта на миксер. Сипете на струйка кристалната захар и продължете разбиването до получаване на пяна. След това добавете пудрата захар на два пъти, като разбърквате на ръка белтъчната смес. Добавете и нишестето и разбъркайте.
2. Прехвърлете белтъчната смес в шприц с гладък накрайник. В голяма плоска тава, постлана с хартия за печене поставете две силиконови форми за мъфини наобратно. Шприцовайте меренгето отдолу нагоре около всяко гнездо под формата на спирала. Изсушете целувчените кошнички на 80 градуса поне за 2 часа.
3. Разтопете натуралния шоколад на водна баня. С помощта на четчица нанесете тънък слой от шоколада по вътрешността на кошничките.
4. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Сметаната разбийте на ръка с тел, трябва да остане полутечна. Сипете при нея леко поизстиналия млечен шоколад и разбъркайте внимателно. Напълнете кошничките с шоколадовия мус.
5. Украсете кошничките с кръгче банан и киви, резен манго и слива.

Продукти

  • 4 белтъка 125 г захар 125 г пудра захар 10 г царевично нишесте 200 г черен шоколад 200 г млечен шоколад 400 мл течна сметана 1 киви 1 банан 1 манго 1 слива

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички