Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Меренге кошнички с шоколадов мус и плодове

категория 0/5
1. За меренгето разбийте белтъците с помощта на миксер. Сипете на струйка кристалната захар и продължете разбиването до получаване на пяна. След това добавете пудрата захар на два пъти, като разбърквате на ръка белтъчната смес. Добавете и нишестето и разбъркайте.
2. Прехвърлете белтъчната смес в шприц с гладък накрайник. В голяма плоска тава, постлана с хартия за печене поставете две силиконови форми за мъфини наобратно. Шприцовайте меренгето отдолу нагоре около всяко гнездо под формата на спирала. Изсушете целувчените кошнички на 80 градуса поне за 2 часа.
3. Разтопете натуралния шоколад на водна баня. С помощта на четчица нанесете тънък слой от шоколада по вътрешността на кошничките.
4. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Сметаната разбийте на ръка с тел, трябва да остане полутечна. Сипете при нея леко поизстиналия млечен шоколад и разбъркайте внимателно. Напълнете кошничките с шоколадовия мус.
5. Украсете кошничките с кръгче банан и киви, резен манго и слива.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен