Меренг с горски плодове
Рецепта от: Мери Бери
1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор.
2. Разбийте белтъците с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Без да спирате разбиването, добавете захарта, лъжица по лъжица. Разбивайте до образуването на твърди връхчета и лъскавост на сместа. Пресипете меренга в пош/шприц с отвор с размер 1-1 1/2 см.
3. Запълнете правоъгълниците с меренг, като шприцовате линии отдолу нагоре и отгоре надолу. По краищата на всеки блат оформете малки целувчици. Печете блатовете 1 1/2 - 2 часа или докато те се отделят от тавата без да залепват. Изключете фурната и оставете вратата и отворена, докато блатовете изстинат.
4. В голяма купа разбийте сметаната с помощта на миксер до увеличаване на обема и. Добавете киселото мляко и разбийте отново.
5. Поставете целувчените блатове един върху друг върху дълга дъска, увита в алуминиево фолио. Разпределете крема върху тях. След това подредете плодовете като редувате малини и боровинки. Накрая поръсете обилно с пудра захар.
Продукти
- 4 белтъка от свободно отглеждани кокошки
- 225 г захар
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 200 г пълномаслено кисело мляко
- 900 г малини и боровинки
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско