1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор.

2. Разбийте белтъците с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Без да спирате разбиването, добавете захарта, лъжица по лъжица. Разбивайте до образуването на твърди връхчета и лъскавост на сместа. Пресипете меренга в пош/шприц с отвор с размер 1-1 1/2 см.

3. Запълнете правоъгълниците с меренг, като шприцовате линии отдолу нагоре и отгоре надолу. По краищата на всеки блат оформете малки целувчици. Печете блатовете 1 1/2 - 2 часа или докато те се отделят от тавата без да залепват. Изключете фурната и оставете вратата и отворена, докато блатовете изстинат.

4. В голяма купа разбийте сметаната с помощта на миксер до увеличаване на обема и. Добавете киселото мляко и разбийте отново.

5. Поставете целувчените блатове един върху друг върху дълга дъска, увита в алуминиево фолио. Разпределете крема върху тях. След това подредете плодовете като редувате малини и боровинки. Накрая поръсете обилно с пудра захар.

Продукти

  • 4 белтъка от свободно отглеждани кокошки
  • 225 г захар
  • 300 мл пълномаслена течна сметана
  • 200 г пълномаслено кисело мляко
  • 900 г малини и боровинки
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички