Менудо с телешки език и нахут
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сложете езика и шкембето в тенджера, залейте ги голямо количество вода, овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист и оставете водата да кипне. Оберете образувалата се пяна на повърхността. Варете на тих огън 3-4 часа.
2. Извадете езика и шкембето. Обелете езика и го нарежете на кубчета. Шкембето нарежете на ивички.
3. Нарежете лука на кубчета и го пуснете във врящия бульон, заедно със смачканите скилидки чесън, ригана и стрития кимион. Върнете езика и шкембето в тенджерата.
4. Добавете предварително отцедения нахут. Гответе още 15-20 минути.
5. Натрошете двата вида чушки и ги залейте с малко от горещия бульон. Оставете да престоят така поне 20 минути. Пасирайте ги и добавете към супата. Кипнете и оставете за още 10 минути.
6. Сервирайте ястието с лук, нарязан на кубчета, резени лайм и пресен кориандър. По желание поръсете с още люто.
Продукти
- 1 кг телешко шкембе (почистено)1 телешки език
- 2 консерви нахут (по 400 г)1 глава лук5 скилидки чесън6 сухи люти червени чушки
- 2 сухи червени чушки
- 1 дафинов лист2 ч.л. сух риган1 ч.л. кимион на зърнасол и черен пипер на вкуслайм, лук и пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус