1. Сложете езика и шкембето в тенджера, залейте ги голямо количество вода, овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист и оставете водата да кипне. Оберете образувалата се пяна на повърхността. Варете на тих огън 3-4 часа.


2. Извадете езика и шкембето. Обелете езика и го нарежете на кубчета. Шкембето нарежете на ивички.

3. Нарежете лука на кубчета и го пуснете във врящия бульон, заедно със смачканите скилидки чесън, ригана и стрития кимион. Върнете езика и шкембето в тенджерата. 

4. Добавете предварително отцедения нахут. Гответе още 15-20 минути.

5. Натрошете двата вида чушки и ги залейте с малко от горещия бульон. Оставете да престоят така поне 20 минути. Пасирайте ги и добавете към супата. Кипнете и оставете за още 10 минути.

6. Сервирайте ястието с лук, нарязан на кубчета, резени лайм и пресен кориандър. По желание поръсете с още люто.

Продукти

  • 1 кг телешко шкембе (почистено)1 телешки език
  • 2 консерви нахут (по 400 г)1 глава лук5 скилидки чесън6 сухи люти червени чушки
  • 2 сухи червени чушки
  • 1 дафинов лист2 ч.л. сух риган1 ч.л. кимион на зърнасол и черен пипер на вкуслайм, лук и пресен кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички